FORGOT YOUR DETAILS?

Al onze producten zijn beloond met het kwaliteitslabel
« Sud de France - Bio »

Dit is het kwaliteitslabel dat door de overheid van de Regio Occitanië (2x zo groot als Nederland)

"Het grondgebied
van Occitanië,
en in het bijzonder
van de Ariège,
zijn de basis
van onze
mooie producten"

Met 10.000 producten biedt het label "Sud de France" een compleet en representatief assortiment van producten uit de Occitaanse regio.

Al deze producten voldoen aan de specifieke specificaties van elke landbouwsector om de transparantie en het respecteren van de regionale know-how te garanderen.

Wie "Sud de France" consumeert, neemt deel aan de ontwikkeling van de plaatselijke economie en draagt daardoor bij tot de verbetering van
het inkomen van de landbouwers door hun producten te promoten.

Een mozaïek van "terroirs", geschiedenissen en culturen,

De regio Occitanië biedt een onvergelijkbare verscheidenheid aan gastronomische landschappen. Traditionele recepten, zonovergoten groenten en fruit, wijnen met een sterke persoonlijkheid, goed doorbakken vleeswaren, mediterrane zeeproducten... verwen uzelf met unieke smaken, ongewone geuren, seizoensgebonden, lokale en verantwoorde producten!

Kiezen voor de specialiteiten van
"Sud de France" betekent genieten van alle gastronomische schatten van Occitanië.

Samengesteld uit meerdere "terroirs"

Occitanië schittert dankzij zijn gepassioneerde en pluralistische producenten. Dankzij hun knowhow is de regio Occitanie de tweede grootste landbouwregio van Frankrijk. De landbouw in de regio onderscheidt zich door de verscheidenheid van de produktie, waarvan een groot deel onder kwaliteits- en oorsprongsbenaming valt, met als hoogtepunt de reeks "Sud de France", de uitmuntendheid van Occitanië. Occitanië is ook de leidende regio wat gecertificeerde biologische oppervlakte betreft, heeft de grootste appellation-wijngaard ter wereld, de grootste bijenstal in Frankrijk en is de leidende Europese regio wat het aantal producten onder SIQO betreft. De visserij- en de aquacultuursector in de regio zijn goed voor bijna 10% van de nationale productie en voor 90% van de kustlijn van de Middellandse Zee.

Meer dan 1500 tuinders, vissers, veehouders, kaasmakers, wijnboeren en conservenfabrikanten zetten zich in voor de kwaliteit van de lokale landbouw en promoten onder de vlag van "Sud de France" hun productie en de smaak van goede producten.alities "Sud de France" betekent genieten van alle gastronomische schatten van Occitanië.

Savoir-faire

Meerdere landschappen gevormd door uitzonderlijke mannen en vrouwen.

Savoir-faire

Creatief en innovatief, de producenten van "Sud de France" brengen het beste naar boven in een streek met karakter.

De kunst van het leven

Een streek met unieke smaken, die zich kenmerken door vrijgevigheid, gezelligheid en plezier.

TOP