FORGOT YOUR DETAILS?

Onthaal van fijnproevers in de bereidingsateliers van onze exclusieve producten.

Zo snel mogelijk
zal "La Cabane à Sucre"
worden geopend
voor het publiek

Vanwege de onstuiming economische tijden is het maken van plannen in deze tijd lastig. Maar zoals wij het nu inschatten, zal in de loop van 2023 ons productieatelier met bistro en kadoshop worden geopend.

We gaan u welkom heten op onze productielokatie "La Cabane à Sucre®".
Daar zult u worden ontvangen in de bistro "Le Salon du Sucre®".

Onder het genot van een kopje koffie, een kopje thee, een cocktail met onze berkensiroop, ons aperitief op basis van onze berkenwijn Mièlève® of een van onze paradepaardjes; het enige gecertificeerde biologische water in Europa L'eaubio®. Of wat denkt u van een proeverijtje van verschillende zoetigheden die wij ter plaatse bereiden.

Wat dacht je van een pannenkoek met onze unieke "berkenstroop"?
Heeft u liever huisgemaakt ijs van berkensap met berkenstroop?
U bent welkom om ze te proberen.

De Salon du Sucre® zal naast het "open" productieatelier liggen. Dankzij een grote glazen wand kan je vanuit deze ruimte het werk in uitvoering zien in het atelier, waar dan de grootste verdamper van Europa staat. Je kunt dan ook alle andere machines van dichtbij bekijken, zonder dat je de werkplaats rechtstreeks hoeft binnen te gaan. Dit is zeer belangrijk voor de voedselhygiëne.

Na het oogsten van het berkensap gaan we naar La Cabane à Sucre®

Hier wordt het verse berkensap verwerkt to Neerlands Syroh® berkensiroop gastronomique
en andere exclusieve delicatessen en dranken.

Na het oogsten
van het berkensap
gaan we naar
La Cabane
à Sucre®

Het productieatelier van "De Bétuliculteur® " is een gesloten ruimte met strenge voedselveiligheidsregels. Het bestaat uit zeven afdelingen:

  • De ontvangst van vers berkensap dat net is geoogst.
  • Concentratie van sap en verdamping tot berkensiroop
  • Vergistingstanks voor het probiotische sap en voor de wijn.
  • De bottelarij
  • De bakkerij/patisserie.
  • De afdeling verpakking en distributie.
  • De opslag van grondstoffen.

Het verdampingsproces is delicaat werk...

Zonder gespecialiseerd gereedschap zou het erg moeilijk zijn berkensiroop
van een constante kwaliteit te maken.

Voor de oogstapparatuur, de verwerking van het berkensap en de verwerking tot siroop zijn wij afhankelijk van fabrikanten van esdoornsiroop-apparatuur.
Zij zijn gevestigd in de Verenigde Staten en Canada.

De laatste jaren heeft zich een grote technologische ontwikkeling voorgedaan en de productie wordt steeds nauwkeuriger aangezien zij wordt gestuurd door computergestuurde randapparatuur.

Door de aanwezigheid van andere suikers dan die in het sap van de esdoorn, is de productie van berkensiroop veel moeilijker en vereist meer precisie. Het risico van verbranding van berkensiroop is zeer groot en de siroop zal dan een bittere bijsmaak hebben en geen diepzoete smaak.

Door gebruik te maken van verschillende computergestuurde apparatuur kan een veel hogere kwaliteit berkensiroop worden verkregen.
De ambachtelijke productie van berkensiroop moet echter 100% beheerst worden, om dergelijke machines te kunnen bedienen...

Een moderne verdamper van CDL

"Het sap,
vanaf het begin
transparant,
krijgt een
amber kleur
tijdens het opwarmen"

Verwarmings kanalen met siroop

TOP
error: Avertissement :
Vous n'avez pas le droit
de copier le contenu
de notre site !

Contactez nous
si vous souhaitez utiliser
du matériel
provenant du site.

Pour les journalistes, nous disposons de dossiers complets de presse. Avec textes et photos libre des droits.
Demandez l'accès aux pages dédiées à la presse.