FORGOT YOUR DETAILS?

Na het oogsten van het berkensap gaan we naar La Cabane à Sucre®

Hier wordt het verse berkensap verwerkt to "Syroh® der Lage Landen" berkensiroop gastronomique
en andere exclusieve delicatessen en dranken.

Na het oogsten
van het berkensap
gaan we naar
La Cabane
à Sucre®

Het productieatelier van "De Bétuliculteur® " is een gesloten ruimte met strenge voedselveiligheidsregels. Het bestaat uit zeven afdelingen:

  • De ontvangst van vers berkensap dat net is geoogst.
  • Concentratie van sap en verdamping tot berkensiroop
  • Vergistingstanks voor het probiotische sap en voor de wijn.
  • De bottelarij
  • De afdeling verpakking en distributie.
  • De opslag van grondstoffen.

Het inkoken tot siroop is delicaat werk...

Zonder gespecialiseerd gereedschap zou het erg moeilijk zijn berkensiroop
van een constante kwaliteit te maken.

Voor de oogstapparatuur, de verwerking van het berkensap en de verwerking tot siroop zijn wij afhankelijk van fabrikanten van esdoornsiroop-apparatuur.
Zij zijn gevestigd in de Verenigde Staten en Canada.

De laatste jaren heeft zich een grote technologische ontwikkeling voorgedaan en de productie wordt steeds nauwkeuriger aangezien zij wordt gestuurd door computergestuurde randapparatuur.

Door de aanwezigheid van andere suikers dan die in het sap van de esdoorn, is de productie van berkensiroop veel moeilijker en vereist meer precisie. Het risico van verbranding van berkensiroop is zeer groot en de siroop zal dan een bittere bijsmaak hebben en geen diepzoete smaak.

Door gebruik te maken van verschillende computergestuurde apparatuur kan een veel hogere kwaliteit berkensiroop worden verkregen.
De ambachtelijke productie van berkensiroop moet echter 100% beheerst worden, om dergelijke machines te kunnen bedienen...

Een moderne verdamper

"Het sap,
vanaf het begin
transparant,
krijgt een
amber kleur
tijdens het verwarmen"

Verwarmings kanalen met siroop

TOP