Opgeleid en bijgestaan door Canadese specialisten
Ik ben sinds 2016 bezig met het oogsten van berkensap en de ontwikkeling van exclusieve afgeleide producten. In die tijd leerde ik alles over het oogsten van berkensap en de ontwikkeling van hoogwaardige afgeleide producten.
Ik kwam in direct contact met zeer ervaren esdoorn- en berkensap-oogsters in Canada, Alaska en de Verenigde Staten. Zij zijn zeer gepassioneerd in hun vak en zij wilden hun kennis en vaardigheden die zij in de loop van generaties hebben verworven, met mij delen.
In 2019 ontmoette ik Martin en Vallier Chabot, die mede-eigenaar zijn van het Canadese bedrijf CDL. Zij zijn de toonaangevende en meest innovatieve fabrikant van professionele en esdoornsiroopverwerkende apparatuur in Canada en de Verenigde Staten. Zij hebben mij geholpen en blijven mij steunen met hun (technische) kennis en vaardigheden die zij in de loop van generaties hebben opgedaan in hun esdoornbos met 70.000 tappunten in Quebec.
Twee paden ontmoeten elkaar ...
Ik verdiepte me in het onderwerp en merkte steeds meer verbanden met mijn passie:
De keuken, het restaurant, de patisserie enz...
Ten aanzien van het berkensap, denk en ontwikkel ik producten vanuit het perspectief van chef.
Ik "zie" als het ware de smaken voor me in mijn hoofd als ik bepaalde toepassingen van berkensap zoek.
Nadat ik drie jaar "in stilte" heb gewerkt en het vak van professionals heb geleerd, ben ik nu in het openbaar mijn ambacht aan het uitoefenen en leg ik mij toe op het specialiseren en perfectioneren van mijn vaardigheden als "Bétuliculteur" en "Artisan Siropier de Bouleau".
Samenwerking met plaatselijke en regionale specialisten en ambachtslieden
In samenwerking met verschillende ambachtslieden in onze regio, ontwikkelde ik nieuwe of gecombineerde producten.
Bijvoorbeeld voor de productie van ons aperitief "Mièlève®", wordt gebruikgemaakt van gecertificeerde biologische honing van gepassioneerde imkers uit onze omgeving.