FORGOT YOUR DETAILS?

De sportdrank uit de Romeinse tijd

• Verfrissend
• Dorstlessend
• Rijk aan vitamine A en C
• Rijk aan antioxidanten
• Rijk aan goede suikers
• Ambachtelijk gemaakt
• Biologisch gecertificeerd

Toen ik op zoek was naar een interessant en ongewone drank op basis van berkensap, stuitte ik op "Posca". Dit is de drank die een speciale plaats inneemt in de geschiedenis van de dranken door zijn rol als de "energiedrank" voor gladiatoren van het Romeinse leger.

De Romeinen stonden bekend om hun innovaties op het gebied van militaire logistiek, die hen in staat stelden hun grondgebied vanuit Rome uit te breiden met de oprichting van het Romeinse Rijk. Maar een leger kan niet winnen, als het dorst heeft.

Op zichzelf heeft deze drank niets te maken met berkensap. Maar toen ik steeds meer te weten kwam over deze bijna mythische drank, die niet op commerciële schaal wordt gemaakt, werd ik geïnspireerd om een Posca te maken op basis van berkensap, dat veredeld is door de huidige kennis van voedingsstoffen.

L'influence positive de la sève de bouleau sur l'hydratation et d'être la source de nombreuses vitamines et minéraux et ses vertus est de mieux en mieux connue. En plus, nous savons tous qu'il est bon de s'hydrater. Mais l'eau peut parfois être peu attrayante...

Het concept van een natuurlijke en verfrissende energiedrank op basis van biologisch berkensap uit Nederlandse bossen was geboren. Een drank voor specifiek sporters maar ook iedereen die op warme dagen van een verfrissende drank houden: Posca de Bétula® bio.

De 2000 jaar oude Romeinse energiedrank

Vandaag de dag, een moderne verfrissende, rehydraterende en remineraliserende drank

Zuiver water speelt altijd een rol bij lichaamsbeweging en geen enkele sportdrank mag water vervangen. Sportdranken zijn nuttig voor mensen die zich bezighouden met intensieve lichaamsbeweging of lange perioden van lichaamsbeweging.

Nog een innovatief product van "De Bétuliculteur"

Posca, zoals het door de Romeinen werd gemaakt, is in feite zeer eenvoudig van samenstelling. Het was azijn, verdund met water. Dat is het.

In de loop van de tijd werden er ook variaties in kruiden en andere natuurlijke smaakstoffen toegevoegd. Maar er zijn weinig recepten of lijsten met ingrediënten.

Zo zijn wij, uitgaande van de meest originele vorm van een met water verdunde azijn, begonnen met de ontwikkeling van onze biologische Berken Posca.

Eén ding was zeker, de ingrediënten moeten zijn:

  • Onze Probiotische Berkensap
  • Onze "Bètz® Berkensazijn"
  • Het enige biologische water in Europa L'eaubio®
  • Onze berkensiroop Neerlandsch Syroh®

En een aantal andere biologisch gecertificeerde  ingrediënten, die nodig zijn voor een goede smaakbeleving, alsmede biologische ingrediënten die bijdragen aan het feit dat het als een sportdrank dienst doet.

TOP
error: Avertissement :
Vous n'avez pas le droit
de copier le contenu
de notre site !

Contactez nous
si vous souhaitez utiliser
du matériel
provenant du site.

Pour les journalistes, nous disposons de dossiers complets de presse. Avec textes et photos libre des droits.
Demandez l'accès aux pages dédiées à la presse.