


Berkensiroop is een van nature zoete substantie die wordt gemaakt van berkensap dat in het vroege voorjaar wordt geoogst en vervolgens wordt geconcentreerd door alleen het inkoken van dit verse berkensap.
Het is mogelijk om het ruwe berkensap dat uit de berk komt direct te verhitten, zodat het water in het sap verdampt. Maar dit kost veel energie en tijd....
Veel zuiver water
Daarom wordt het berkensap met mechanische methodes bewerkt.
Het resultaat is:
- Een kleine hoeveelheid water met geconcentreerde suikers en voedingsstoffen (20%)
- Een grote hoeveelheid water. (80%)
Voor de productie van berkensiroop is het suikerconcentraat het uiteindelijke doel en het belangrijkste.
Dit concentraat wordt naar de verdamper gebracht waar het op ambachtelijke wijze tot siroop wordt "ingekookt".
Maar daar laten we het niet bij!
Eenvoudig gezegd, wordt het water naar onze zuiveringsinstallatie getransporteerd. Een deel van dit biologisch gecertificeerde drinkwater wordt verpakt als zgn. 'plat' water.
Maar ook wordt een grote hoeveelheid getransporteerd naar tanks voor de productie van de verschillende "L'eaubio®-frisdranken".
De frisdranken worden gearomatiseerd en koolzuurhoudend gemaakt in grote metalen vaten.
Zodra deze frisdanken op smaak zijn gebracht, gaan ze naar de bottelarij en gaan ze op fles.
Het werkelijk unieke aan deze lijn frisdranken is dat deze
voor 100% uit biologisch gecertificeerde ingrediënten bestaan.
INCLUSIEF het WATER!

Zodra in Nederland de productie van de verschillende frisdranken volledig "op stoom" zal zijn gekomen, wordt er een voor de horeca interessante lijn van zgn. "HARD-Seltzers" worden toegevoegd.
Deze zullen worden gebotteld in glazen flessen van 200ml.
