FORGOT YOUR DETAILS?

Het bewaren van berkensiroop

Verpakking geopend en ongeopend

Een goed verpakte
berkensiroop,
kan meerdere
jaren
worden bewaard.

Het is belangrijk te weten dat goede produktie- en verpakkingspraktijken van berkensiroop een zeer belangrijke rol spelen bij de bewaring ervan.

Berkensiroop moet worden ingekookt tot een bepaalde Brix-waarde.
Als de siroop niet voldoende wordt ingekookt, kunnen er gistingsproblemen ontstaan. Als de siroop te veel wordt gekookt, kunnen zich suikerkristallen vormen. Het zogenaamde 'verzanden'.

Wij verpakken Syroh® der Lage Landen bij een hoge temperatuur (85°C) om de glazen verpakkingen te steriliseren, zoals dat ook het geval is voor jam en conserven.
Daarom kunnen wij de biologisch afbreekbare / composteerbare flessen van rietsuiker niet gebruiken. De maximumtemperatuur voor deze flessen is 45°C.

Als elke stap goed wordt nageleefd, kan een ongeopende fles Syroh® der Lage Landen
tot 5 jaar worden bewaard.

Het bewaren van berkensiroop

Geopende verpakking

Een fles
berkensiroop
blijft nooit
lang vol...

Hoe gek we ook zijn van berkensiroop, het komt zelden voor dat we een hele fles, zelfs die van 100 ml, gebruiken voor één recept. Dus wat te doen met de rest als het blik eenmaal geopend is?

Iedereen heeft een mening over dit onderwerp. Het varieert van "Zet de geopende verpakking in de vriezer: de berkensiroop zal niet bevriezen en zal bewaard blijven zolang hij daar blijft" tot "Je moet de berkensiroop absoluut niet in de fles laten zitten als je hem eenmaal hebt geopend".

Ieder zijn meug, maar wij raden u toch aan twee eenvoudige regels in acht te nemen:

  • Stel het product niet te lang bloot aan de lucht en bewaar de siroop, zodra de fles is geopend, in een dichte verpakking op een koele plaats.
  • En een tip die verder gaat dan wat verwacht wordt, maar waar we niet altijd aan denken:
    lik niet aan de fles!

Wij zouden u graag garanderen dat u de siroop onbeperkt kan bewaren, maar onder ons gezegd en gezwegen, we weten uit ervaring dat de fles berkensiroop nooit lang vol blijft...

TOP