



Het elixir om het lichaam een boost te geven.
Voor ons, ambachtelijk Bétuliculteur, is berkensap een grondstof die ons in staat stelt exclusieve afgeleide producten te maken.
Maar berkensap is voor veel mensen ook het elixer om het lichaam nieuwe energie te geven met een lente- en/of herfstkuur!
Waarom onnodig water versturen?
Een kuur berkensap bestaat uit 3 of 5 liter. En 99% daarvan is water.
De voedingsstoffen, vitaminen, mineralen/oligo-elementen zijn in dit water opgelost.
Bij de naturopathie gaat het om de stoffen in het verse berkensap, niet om het water.
Om te voorkomen dat wij bijna 5 liter water moeten versturen, hebben wij mechanisch een zo groot mogelijk deel van het water uit het verse berkensap verwijderd.
Van de 5 liter vers berkensap blijft
1 liter concentraat over.
Dit is de maximale hoeveelheid water die mechanisch kan worden verwijderd.
De procédés voor de mechanische verwijdering van water uit vers berkensap maken deel uit van het patent dat aan ons verleend is door het RVO-Octrooicentrum.
Een groot ecologisch voordeel
Door de concentratie is er minder verpakkingsmateriaal nodig. Het transportgewicht is ook 80% minder. Dit betekent dat bij het vervoer minder broeikasgassen vrijkomen.
Naast de natuur profiteert u ook, want de verzendkosten zijn veel lager.
Wij verpakken voor de consumenten het biologische berkensapconcentraat in flessen van 1 liter die 100% biologisch afbreekbaar zijn. Deze fles is gemaakt van rietsuiker (het niet-edele deel) door onze Franse partner van ecologische verpakkingen.
Voor de horeca leveren we verpakkingen 20 liter bidons.
Antibacteriële behandeling
Wij hebben met succes een combinatie van verschillende niet-invasieve behandelingen uitgevoerd, gericht op het afremmen van de slechte bacteriegroei. Het geconcentreerde berkensap wordt niet blootgesteld aan warmte of ionisatie. Dit laatste is verboden bij het biocertificaat. Deze behandelingen veranderen de samenstelling van het verse berkensap niet. Alleen de slechte pathogene bacteriën en gist worden geneutraliseerd.
Omdat er meer kopieerders dan innovatieve mensen zijn, hebben wij besloten geen octrooi aan te vragen voor deze behandelingen, maar zij blijven een bedrijfsgeheim.
Nadat een octrooi is verleend, wordt bekendgemaakt hoe de behandelingen precies worden uitgevoerd.
Daarom zullen we deze procedure geheim houden...
Ten minste 30 dagen bij kamertemperatuur
Uit verschillende tests is gebleken dat dit berkensap buiten de koelkast minstens een maand houdbaar is. In de koelkast blijft dit berkensap minstens 12 maanden goed.
Toch raden wij u aan om het geconcentreerde berkensap van het merk "Déesse Blanche" altijd op een koele plaats te bewaren.
Dosering
Wat de hoeveelheid per dag betreft, geven wij er de voorkeur aan aan te geven wat gebruikelijk is in plaats van een specifieke hoeveelheid. Er zijn nogal wat verschillen in de "berkensapmarkt". Van drie keer per dag een eetlepel tot 250 ml per dag, op een lege maag, en vele andere "rituelen". Het is opmerkelijk dat er bij verschillende tips nooit een verband bestaat tussen het gewicht van de persoon en de hoeveelheid inname.
Het is aan u...
Je kunt "Déesse Blanche" Berkensap Concentraat onverdund drinken.
Of, als u dat liever hebt, kunt u het toevoegen aan kraanwater of oplossen in vruchtensap.
Maar .... nooit in een warme drank.
Berkensap te drinken "op een lege maag" ....
Nergens in het Scandinavische gebruik staat dat het sap "op een lege maag" moet worden gedronken.
We weten dat het in de Scandinavische landen ookoverdag wordt gedronken.
Misschien is de "op een nuchtere maag" inname een marketing-toevoeging, die de indruk moet versterken dat het om een "geneeskrachtige werking" gaat.
Een vuistregel voor geconcentreerd berkensap:
1 deel geconcentreerd berkensap + 4 delen water = "natuurlijk" berkensap.
Dus, om 250ml berkensap te maken, neemt u 50 ml concentraat + 200 ml water.
Voor 150ml berkensap neemt u 30ml concentraat + 120ml water.

De basis voor de bereiding van bouillons
Bij de bereiding van bouillons kan 50% van het water worden vervangen door berkensapconcentraat.
Met 1 liter concentraat kan 10 liter bouillon worden bereid. Het gebruik in de keuken werkt niet met het neuropathische aspect van berkensap, maar met de specifieke smaakcomponenten.
In de keuken zijn we altijd op zoek naar een smaakcomplex. Het gebruik van berkensap geeft, door de aanwezigheid van fructose, een lichte zoetheid.
100% berkensap in de Patisserie
In de banketbakkerij, bijvoorbeeld bij het maken van deeg of gelei, mengt u 1 liter concentraat met 4 liter water en voegt u dit toe aan de recepten.
U zult zien dat het eindresultaat een rijkere smaak geeft dan wanneer alleen water wordt gebruikt.
100% berkensap in de IJsmakerij
Berkensap kan heel erg goed worden toegepast in de ijsbereiding.
Vervang bij het maken van sorbetijs het water door berkensap...

