


Als Artisan Siropier heb ik een passie voor zoetigheden en de complexiteit van verschillende smaken.
Al meer dan 30 jaar ben ik een "amateur-wijnmaker" met zeer uiteenlopende grondstoffen.
Na het maken van wijnen met verschillende grondstoffen, produceerde ik een biologische berkenwijn van indrukwekkende kwaliteit. Het was voor mij logisch om het niet alleen als "wijn" te beschouwen, maar ook als basis voor nog meer dranken.
Onder andere, een aperitief...
Ik had bepaalde smaken in gedachten, waaraan deze dranken moesten voldoen. Uiteindelijk was het niet gemakkelijk om het gewenste smaakpalet te bereiken.
Door toevoeging van een ingrediënt werd de smaak van een ander gewenst ingrediënt naar de achtergrond verdrongen of in conflict gebracht met de aanwezige. Ook de invloed van alcohol op het eindresultaat was verrassend.
Na veel experimenteren met de smaken en, eerlijkheidshalve moet ik zeggen, na heel wat liters te hebben moeten weggooien, ben ik trots op het resultaat.
Een drank met een unieke smaak, die kan worden gebruikt als aperitief, digestief en als basis voor cocktails.
Er is een alcoholische Mièlève® en een alcoholvrije, die Mièlève® Zero wordt genoemd.
Er bestaat een Mièlève® met alcohol en één zonder alcohol, die Mièlève® Zero heet.
In 2024 zal alleen de Mièlève® Zero gemaakt worden.


Een veelvoud aan smaken...
Mièlève® heeft een complex van smaken.
De neus geeft onmiddellijk de indruk van lichte gisting met direct daarbovenop een vleugje honingzoetheid. De fruitigheid van de berkenwijn maakt de indruk compleet.
Een belangrijk ingrediënt van Mièlève® is honing.
Er zijn vele smaken en soorten honing en de smaak is nooit hetzelfde. Wij streven ernaar de smaak van Mièlève® door de jaren heen zo consistent mogelijk te houden, maar omdat het een volledig ambachtelijke drank is met 100% natuurlijke ingrediënten, kan deze, net als wijn, van jaar tot jaar verschillen.
Daarom wordt, net als bij wijn,
het oogstjaar van de honing en het berkensap op het etiket aangeduid met "20xx".