FORGOT YOUR DETAILS?

Onze producten kenmerken zich door hun unieke smakenpalet

Dus de kans dat u ze kent is uiterst gering

Of het nu gaat om de complexe smaak van onze verschillende berkensiropen of de herkenbare ferment-smaak van het aperitief "Mièlève". 99% van onze producten zijn uniek in West-Europa,
de meeste zelfs ter wereld.

Ik weet uit ervaring dat het voor een gerenommeerde Chef moeilijk is om te zeggen: "Die smaak of dat product ken ik niet...", terwijl het niet kennen van een product of smaak, niets afdoet aan het vakmanschap.

Het is eenvoudigweg niet mogelijk om alle smaken en producten te kennen. Zeker de producten die ik ambachtelijk maak. Ze zijn stuk voor stuk super zeldzaam of vanwege de door mij gemaakte compositie werkelijk uniek in hun soort.

De berkensiroop wordt gekenmerkt door de ambachtsman die ze gemaakt heeft. Dat is de persoonlijke 'touch' die de siroopmaker eraan kan geven en geeft. Een splinternieuwe smaakmaker voor de Nederlandse keuken.

Zo ook het aperitief "Mièlève". Het is een drank die als basis onze witte berkenwijn heeft. Een berkenwijn die door zijn compositie aan basisingrediënten een hele specifieke smaak heeft. Een smaak waar ik bijna 4 jaar aan 'gesleuteld' heb. Steeds weer verbeterd totdat deze van een karakter was dat ik met een gerust hart kon zeggen: C'est parfait!
Deze wijn wordt o.a. met een melange van honingsoorten tot een tweede gisting gebracht. En uiteindelijk afgemaakt met een eenvoudige, maar smaakbepalende, handeling.
Zonder dit aperitief, met of zonder alcohol, te proeven bestaat het niet dat iemand zegt... "Oh, dat smaakt daar en daar naar...". Dus Proef!!

Tot slot in deze smaakmonster-box de werkelijk unieke biologische Berken Vodka "De Boom der Wijsheid"

In West-Europa beschikt niemand, behalve "De Bétuliculteur", over biologisch gecertificeerd drinkwater. En zoals bekend is, bestaat vodka voor een zeer groot gedeelte uit ... water.
De basis voor de huidige Berken Vodka is een biologische 96% graanalcohol. Deze wordt tot het juiste alcoholprecentage gebracht met ons "L'eaubio" biologisch gecertificeerde drinkwater.
Net als erg veel mensen staat de nadrukkelijke 'alcoholsmaak' van vodka mij tegen. Daarom ben ik trots op het feit dat ik het voor elkaar gekregen heb om door toevoeging van een minimale hoeveelheid extra ingrediënten deze scherpe smaak af te vlakken, zonder aan karakter te verliezen.
Als kroon op deze mooie drank, vindt u een biologisch berkentwijgje mèt blaadjes in de fles. Dit twijgje geeft een hele lichte houtsmaak af. Ook wordt het chlorofiel uit de blaadjes gemacereerd. Daardoor krijgt de vodka een heel licht groene tint. Uiteindelijk krijgt deze alcohlische versnapering een tikje van de enige Franse IGP Citroen van Menton (Beschermde Geografische Aanduiding). 

Kortom, deze bescheiden smaakmonster-box herbergt een grootsheid aan smaken, die u waarschijnlijk niet kent...

TOP