

Om een alcoholische drank als whisky te kwalificeren, zijn er een aantal wettelijke vereisten.
Naast de lijst van grondstoffen is een belangrijke regel dat de drank drie jaar moet hebben gerijpt in eiken vaten. Na drie jaar en één dag mag het "whisky" worden genoemd.
Wat de grondstoffen betreft, zijn er door de jaren heen wereldwijd veel variaties geweest.
Er zijn ook variaties volgens leeftijd.
Om niet gebonden te zijn aan specifieke regels, heet deze drank geen whisky, maar hebben we hem een andere naam gegeven .....
Dus.... "l'Artisan®" heet dus niet whisky!
Het is een "berken eau de vie" bereid volgens ons eigen recept en onze eigen methode.
Het resultaat noemen we
"Visquí® der Lage Landen".
De laatste fase in de productie van deze prachtige drank is de rijping
op eikenhout uit de Lage Landen.

De basis is biologische graanalcohol gedistilleerd in de Lage Landen.
Visquí der Lage Landen® wordt gerijpt op eikenhout volgens een speciale procedure.
Door deze methode nauwkeurig te volgen, kunnen we een consistente kwaliteit garanderen.
Het resultaat is een unieke berken eau de vie genaamd "L'Artisan® - Visquí der Lage Landen®". Eén die op het eerste gezicht lijkt op whisky, met dezelfde smaaknuances. Amandel, vanille, tannine en zelfs een vleugje zoetigheid, die een aangename zachtheid geft aan deze eau de vie gemaakt met o.a. berkensap.
Ik weet dat het moeilijk is met lekkere dingen zoals deze unieke alcoholische drank
met 42% alcohol...
Maar dat is zeker het geval:
Drink met mate...
Verfijnd van smaak, jong van geest

